A szeptemberi Közgyűlés fontosabb döntései.

Kecskemét közgyűlésének döntései
Share Button

A Kecskeméti Egységes Gyógypedagógiai és Módszertani Intézmény épületeinek energetikai fejlesztésére nyújtott be pályázatot az önkormányzat, a közgyűlés pedig felhatalmazta a polgármestert, hogy nyertes pályázat esetén aláírja a támogatási szerződést.

A közgyűlés egy másik pályázattal kapcsolatosan is döntött, amelyet a város „Kerékpárút-hálózatfejlesztés a Csalánosi úton” címmel nyújtott be.

A választókerületi keretből kaphat 700 ezer forintot a Ménteleki Általános Iskoláért és Óvodáért Alapítvány, 87.500 forintot a Kecskemét-Katonatelepi Ifjúságért Alapítvány, és 1,86 millió forintot a Kecskemét Közbiztonságáért Közalapítvány. Ötszázezer forintos támogatást kap továbbá a Színvonalas Oktatásért, Nevelésért Alapítvány annak érdekében, hogy a Bányai gimnázium három diákja részt vehessen a katari nemzetközi robotika versenyen.

Mint ismeretes, arra már korábban lehetőség volt, hogy bizonyos vonalakon a helyközi járatok helyi járatként, helyi tarifával is igénybe vehetők legyenek, például Kadafalva vagy Felsőméntelek irányába. Most lakossági és önkormányzati kezdeményezésre Talfája és Borbás településrészekre is kibővül a szolgáltatás. A két településrész esetében az összes arra közlekedő regionális, azaz helyközi járat megáll majd a kijelölt megállóhelyeken és helyi tarifával, bérlettel vehető igénybe.

Komoly érdeklődő jelentkezett az önkormányzatnál, aki a Rudolf laktanya területéből szeretne megvásárolni egy részt. Ezért a közgyűlés úgy döntött, hogy az értékesítés érdekében nyilvános pályázatot ír ki. A szóban forgó ingatlan 1758 négyzetméter nagyságú és egy épület van rajta, amely bontásának költségét az érdeklődő vállalná. A közgyűlés úgy határozott, hogy felépítménnyel együtt mintegy 43 millió forintos vételáron pályáztatja meg az ingatlant, de lehetővé teszi, hogy amennyiben a nyertes vállalja a saját költségén történő elbontást, akkor a területet a város építési telekként értékesíti.

Előzetes hozzájárulását adta a közgyűlés ahhoz, hogy a Platán Otthon 2016. január 1-től állami fenntartásba kerüljön, a polgármester pedig az erről szóló szándéknyilatkozatot aláírja a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság részére.

Amint a jegyzőkönyv rendelkezésre áll, közzéteszzük.

 

Share Button