Minestrone Leves

Share Button

Hozzávalók

1 db kisebbfajta póréhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 halványító zeller
2 db cukkini
40 dkg cannellini bab vagy egyéb konzerv fehér bab
40 dkg hámozott konzerv paradicsom
1 db babérlevél
1.5 dl száraz fehérbor
3 evőkanál levestészta
1 db citrom
6 evőkanál reszelt parmezán sajt
10 dkg kelkáposzta vagy egyéb zöld káposztafajtasó és fekete bors ízlés szerint
1 db bagett ízlés szerint
4 evőkanál pesto mártáskevés petrezselyem


Elkészítés

Fél liter vizet felforralunk. Közben a póréhagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk, jól megmossuk, és szűrőben lecsepegtetjük. Az olajat egy nagyobb fazékban felforrósítjuk, és a póréhagymát közepes hőfokon 1 percig pirítjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymapréssel összezúzzuk és a fazékba tesszük. A zellert megmossuk, finomra összevágjuk és a hagymához adjuk. A cukkinit megmossuk és megtisztítjuk, először hosszában kettévágjuk, majd keresztben felszeleteljük. A fazékba tesszük és 3 percig pirítjuk. A petrezselymet megmossuk, a babot leöblítjük és lecsepegtetjük, azután a paradicsommal, a babérlevéllel,a fehérborral, a tésztával és a forró vízzel együtt a zöldségekhez adjuk. A citrom héjából levágunk egy vékony csíkot és a fazékba dobjuk. Fedő alatt a levest felforraljuk, majd a hőfokot mérsékelve 7 percig tovább főzzük. Közben a parmezán sajt felét lereszeljük és a levesbe szórjuk, végül a káposztát felaprítjuk, megmossuk, és szintén a leveshez adjuk. Az ételt ízesítjük és további 5 percig főzzük. A babérlevelet kivesszük a levesből. A minestronét 4 mélytányérba elosztjuk, és a maradék parmezánt ráreszeljük. A levest tetszés szerint friss, ropogós bagettel és egy kevés pestóval tálaljuk.


 

Share Button