Kecskemét márciusi közgyűlésének döntései

Kecskemét közgyűlésének döntései
Share Button

Változott a Településszerkezeti Terv és a Helyi Építési Szabályzat, 2013-ban az önkormányzat részvételével megalakult a Kecskeméti Termálrendszer Kft., amelynek elsődleges feladata geotermális hőtermelési rendszer kiépítése, egyebek között a távhőellátás energiaigénye egy részének biztosítása érdekében. A cég a Beretvás közhöz közel talált erre alkalmas területeket, ahol a jövőben a kút köré geotermikus energiaellátáson alapuló minta-lakópark kialakítása is szóba jöhet.
Fenti beruházások érdekében döntött a közgyűlés a módosításról, amelynek eredményeként különleges beépítésre nem szánt területek és falusias lakóterület alakul ki.
Március 10-én megszületett az a kormányhatározat, amely a Kormány és Kecskemét önkormányzata között létrejött Modern Városok Program megállapodásának feladatait tartalmazza. A kormányhatározatban a főbb fejlesztési pontok: a gazdaságfejlesztési alap létrehozása, a villamosenergia-ellátás fejlesztése, útfejlesztések, a vasúti pályaudvar és a repülőtér fejlesztése, az elővárosi és a környező településekkel való vasúti összeköttetés fejlesztésének vizsgálata, egyetemi ipari kutatóközpont kialakítása, a Kodály Intézet fejlesztése, a városháza épületének felújítása, egy német és angol nyelvű, műszaki és gazdasági szakgimnázium létrehozása, a Kada Elek szakközépiskola fejlesztése, a duális szakképzés továbbfejlesztése, a középiskolai kollégiumi férőhelyek bővítése.
Határozott a közgyűlés arról, hogy második ütemben a város mely pontjaira kerüljenek rendszámfelismerő kamerák. (Már Kadafalvára telepítésre került)
(részletek)

Share Button